Home » Onze diensten

Onze diensten

Bij Flexprofs Zorgintermediairs hebben wij profs in ons netwerk die aan de slag kunnen gaan in de volgende vakgebieden:

Gehandicaptenzorg

Het doel van gehandicaptenzorg is om mensen met beperkingen het leven te laten leiden dat past bij hun wensen en mogelijkheden. De zorgprof ondersteunt hen hierbij, zodat ze hun leven zo goed en zelfstandig mogelijk kunnen leiden. Kenmerkend is dat er zorg geboden wordt bij alle aspecten van het leven. Denk aan wonen, werk, dagbesteding, gezondheid en veiligheid. De zorgprof heeft inzicht op het gebied van gezondheid en gedrag en beoordeelt welke zorg en ondersteuning er per cliënt nodig is. Er zijn vaardigheden nodig om de cliënten de benodigde zorg en ondersteuning te bieden.

Jeugdzorg

Jeugdzorg is er zodat jongeren veilig en zorgeloos kunnen opgroeien. Jongeren en hun ouders worden hierbij geholpen door jeugdzorgorganisaties. Deze hulp kan op veel manieren plaatsvinden, zowel thuis als in een instelling en individueel of als gezin. Preventie speelt een belangrijke rol in de jeugdzorg: het voorkomen van problemen is immers beter dan genezen. Het belang van de jeugdige staat altijd voorop. Als zorgprof hebt u niet alleen met de jongere te maken, maar ook met ouders of verzorgers. Het is van belang om aan de relatie met de jongere te blijven werken en hem ondersteunt bij het oplossen van problemen. Voor het werken in de jeugdzorg is een SKJ-registratie verplicht.

Psychiatrie

Professionele hulp in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) is bedoeld om mensen te helpen hun dagelijks leven weer op gang te krijgen, stress te verminderen en hun emoties en gedachten weer op orde te brengen. Het is van belang dat de prof in de psychiatrie de cliënten op de juiste manier behandelt om de klachten te laten afnemen, verdwijnen of ze te voorkomen. Niet iedere cliënt in de GGZ is hetzelfde en heeft dezelfde zorg nodig. Er wordt gewerkt met mensen van elke leeftijd en met verschillende achtergronden.

Verslavingszorg

Verslavingszorg is een specialistische vorm van geestelijke en lichamelijke zorg. Het gebruik en misbruik van middelen als nicotine, alcohol, drugs, slaap- en kalmeringsmiddelen zorgen vaak voor ernstige problemen. Vaak kunnen de cliënten niet meer normaal functioneren en verliezen de grip op hun leven. Profs binnen de verslavingszorg dragen door hun werkzaamheden bij aan een gezonde en veilige maatschappij. Individuele en maatschappelijke schade als gevolg van verslaving worden met de juiste zorg en begeleiding voorkomen en beperkt.

Speciaal onderwijs

Voor kinderen en jongeren die door complexe gedragsproblemen of sociaal-emotionele problemen vastlopen in het reguliere onderwijs, is er speciaal onderwijs. Professionals in het speciaal onderwijs hebben goed zicht op de ontwikkelingen van de kinderen of jongeren in de klas. In het speciaal onderwijs komen zorg en onderwijs samen. De profs zijn deskundig op het gebied van onderwijs en kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarbij wordt er niet alleen op de leerling gericht, maar ook op de ouders of verzorgers.

Opdrachtgevers

Benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen in het vinden van geschikt personeel? Neem dan contact met ons op.

Professionals

Samen op zoek naar een baan die echt bij u past? Maak kennis met Flexprofs Zorgintermediairs en schrijf u vrijblijvend in.

Waarom Flexprofs?

Professioneel

Wij werken enkel met gekwalificeerde en ervaren zorgprofessionals.

Flexibel

Wij vinden voor elk personeelsprobleem een passende oplossing.

Maatwerk

Wij gaan altijd voor de juiste match!

Kunnen we u helpen met het vinden van een juiste match?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Menu